INTIM SURGERY FOR MEN AND WOMEN

disz

Mi a női kisajak plasztika, kisajak kisebbítés?

A Wittmann Plasztikai Sebészet intimplasztika során a kisajak (nagyajak) kisebbíthető, a veleszületetten nagyobb méret csökkenthető, illetve betegségek, sérülések, például gyermekszülés után kialakuló kedvezőtlen alaki eltérések megszüntethetők.  

intimplasztika2Az eljárás helyi érzéstelenítésben történik.


Miért lehet szükség női intim plasztika beavatkozásra?

A páciensek az intimplasztika műtétet funkcionális vagy esztétikai ok miatt kérik, de előfordul, hogy mindkét szempont együttesen is szerepet játszhat az elhatározásban.
Sokan panaszolják, hogy a nagy kisajak fájdalmassá válik sportoláskor vagy hosszantartó üldögélés közben. Másokat az zavar, hogy a szexuális aktus közben becsípődnek.
A modellek, táncosok, sportolók számára zavaró lehet, hogy a szorosan a testre tapadó ruházaton áttűnik a nemiszervek kontúrja, esetleg bizonyos fajta fehérneműkből, tornadresszekből kis is lóghatnak a nagyméretű kis-nagyajkak. Sokan tartanak a szexuális partner negatív véleményétől is, ami többé vagy kevésbé súlyos lelki problémákhoz, az önbizalom csökkenéséhez vagy elvesztéséhez vezethet.
Az intim esztétika napjainkban megfigyelhető divatja (borotválás, tetoválás, intim testékszerek) ráirányították a figyelmet erre a testtájékra. A szőrtelenített szeméremtájék miatt láthatóvá válik az ideálisnál nagyobb méretű intim testrész.


Hogyan történik az intimplasztika műtét?

A helyi érzéstelenítésben vagy altatásban történik.
A felesleges szövetrészeket kimetszük, majd finom tűvel, fonallal a összeöltjük a sebszéleit. A felszívódó fonal használatával a varratszedés kellemetlenségétől megkíméljük betegeinket. A seb körülbelül 2 hét alatt gyógyul, végleges állapotát pedig 2-3 hónapon belül éri el.


Milyen problémák merülhetnek fel az intimplasztika kapcsán?

Mint bármely műtét esetében, fájdalom, vérzés, fertőzés szövődménnyel kell számolni. A helyi érzéstelenítő hatása 1.5-2 óra múlva megszűnik, majd a fájdalom első jeleire, mely égető érzéssel jelentkezik, érdemes fájdalomcsillapító tablettát bevenni. Erőteljes tevékenység, mely a fájdalmat előidézi, pl. sport, nemi aktus, kerülendő.
A fertőzés kockázatának csökkentése miatt a műtétet menstruáció időszakában nem végezzük. Az műtét utáni higiénia fontos, kíméletes, óvatos tisztálkodás szükséges.


Mi a teendő a műtét után?

Néhány napig ágynyugalom, a műtéti terület fertőtlenítő lemosása, esetenként fájdalomcsillapítás, antibiotikum illetve bevérzések kialakulása esetén helyi hűtés javasolt. A szexuális életet természetesen néhány, kb. 3-4 hétig kerülni kell.

 

disz