ULTRASONIC BODY CONTURING

disz

Medicell ultrahangos zsírbontás

Sokaknak jelent problémát az egyes területeken felhalmozódó zsírtömeg, melyet idő hiányában nem tudunk mérsékelni, vagy eltávolítani testünkről. Az étkezés során bevitt táplálék mennyisége a mai modern ember mozgáskultúrájával nincs összhangban, ami azt jelenti, hogy sokan végzünk olyan tevékenységet munkánk során, mely nem feltétlenül jár együtt a mozgással.
Azonban sokan tesznek az egészségesebb életvitelért azzal, hogy különböző sportokat próbálnak ki, akár még a rendszerességet is sikerül elérni, mégis megmaradnak azon zsírpárnák, melyeket nem szívesen viselünk, s az öltözködéssel jól álcázzuk.
Nőknél különlegesen gyakori a gyermekáldást követően a kigömbölyödött has-csípő-fenék, a megereszkedett felkar. Ezeken a helyeken nagyon nehéz elérni bármilyenfajta változást, hiszen a „zsírégetés” időigényes. Azonban mindannyiunk szeretne nyáron nyugodtabb lélekkel indulni a strandra és felhúzni a bikinit / fürdőnadrágot.


Az ultrahangos zsírbontás működése

zsirbontasA kavitáció egy zsírbomlasztó ultrahangos kezelés, melynek során egy fizikai jelenség megy végbe, mely akkor következik be, ha egy anyag folyadék fázisból hirtelen gáz fázisba megy át.
Az ultrahang egy olyan mechanikai rezgés, mely az emberi fül számára már nem érzékelhető tartományba esik. Az ultrahangot ötven éve használják a gyógyászatban terápiás célokra. Az ultrahangos készülék az elektromos frekvenciát mechanikus rezgésekké alakítja át. Amikor a fejet ráhelyezik a kezelendő felületre, a szövetek részecskéi ide-oda mozgásukkal hőt termelnek. A hő és a mikro masszázs hatása javítja a sejtek anyagcseréjét és anyagfelvevő képességét, valamint a nyirokáramlást is. Az ultrahangos zsírbontás alkalmával a készülékfej mozgatásával és annak a felmelegedésével felgyorsul a nyirokáramlás, valamint a sejtanyagcsere. A salakanyag kimosó hatás folytán az ultrahang a cellulit eltüntetésének és a fogyasztásnak a leghatásosabb módszere. Mivel az erek kitágulnak, és a sejtmembránok is áteresztőbbé válnak, könnyebben jutnak el az alkalmazott természetes növényi anyagok a sejtekbe, így nagyobb hatékonysággal lehet őket használni. Ezen kívül az ultrahang hatására a zsírszöveti sejtburok szétpattan, a zsír elfolyik, az üres sejtburok pedig hatásosabban megtámasztja a laza kötőszövetet. Ezért a nem kívánatos zsírréteg eltávolításában komoly szerepe van az ultrahangkezelésnek.

Az ultrahangos zsírbontás nem alkalmazható érrendszerbeli megbetegedéseknél, reumás vagy daganatos betegségben szenvedő pácienseknél.


Terápiás irányelvek:

Az ultrahangos zsírbontás során a zsírszövetek bomlasztása adott testrészen és különböző típusú zsírszövetek és narancsbőr kezelése.
A kezelés azon férfi és női testrészekre vonatkozik, ahol nagyobb mennyiségű zsír van jelen a testben, ott csökkenti a nemi hormonok zsírképzési tevékenységét. A női test alsó fertályi zsírtöbbletei jellemzően a csípőn, faron, comb belső és külső oldalain a térden és a kar hátsó részén, ahol közvetlen kapcsolatban van az izom szövetekkel, nagyon jól kezeli. Ezeken a helyeken jobban megkötnek a zsírszövetek, hiszen a test nem ezekhez a tartalékokhoz nyúl elsőként, a helyi ösztrogének pedig megkötik őket. Az elhízásnak három oka lehet, túl sok zsírsejt jelenléte, normál számú ám túl nagy zsírsejtek, vagy a két eset keveréke. A felbomlasztott zsírszövetek salakanyagait a természetes anyagcsere segítségével tudjuk kiüríteni a szervezetből. Ahol normál számú, ám nagyméretű, telített zsírszövetek vannak, könnyebb kezelni, mint ahol normál méretű ám nagy mennyiségű zsírszövet van jelen, hiszen ez inkább az alkatilag túlsúlyos egyénekre jellemző.

A narancsbőr kezelésénél mást kell, hogy figyelembe vegyünk. Olyan területeken ahol jelentős a zsírtöbblet, elkerülhetetlen a narancsbőr megjelenése. Ezek a helyek jellemzően a női csípő, far és combok. A kavitációs kezeléssel jó eredménnyel lehet eltűntetni a narancsbőrt.
Kezelési ellenjavallatok:
A kavitáció hatására a zsírmembránok falai felszakadnak, belőlük a salakanyag folyékony formában a keringésbe kerül és természetes módon azon keresztül távozik. Ennek tükrében elkerülhetetlen, hogy a páciens egészséges legyen, keringése, máj és vese funkciói kielégítően működjenek.


Ezzel kapcsolatos az ellenjavallatok nagy része.

 • keringési zavarok
 • helytelen májműködés
 • helytelen veseműködés
 • kóros túlsúly
 • cukorbetegség (diabetes)
 • belső és középfül panaszok (kezelés zajának elviselése miatt)
 • fém a testben a kezelni kívánt terület közelében, protézis, vagy pacemaker
 • láz vagy a kezelni kívánt területen gyulladás
 • bőrbetegségek a kezelni kívánt területen
 • terhesség
 • szoptatás
 • mastectómiás betegeknél a kar hátsó részének kezelése tilos


Táplálkozás

A kezelést követően 2-3 napig a páciens egyáltalán nem vihet be cukrot és szénhidrátot a szervezetébe és azt követően is csak alacsonyabb mennyiségben a megszokottnál. Javasolt diétát követni, az ú.n. Mediterrán diéta ajánlott: friss zöldség-gyümölcs, hal-hús ételek, sajtok, zsírszegény étrend.

Mediterrán diéta: az ultrahangos zsírbontás fontos kiegészítője
A diéta alapja szerint az egészséges táplálkozáshoz naponta legalább 5 adagnyi zöldség és gyümölcs, gabonaféleség (ha teljes kiőrlésű, akkor még több rostanyagot biztosít a szervezet számára), hal fogyasztása ajánlott, olivaolaj hozzáadásával.


A 10 alapszabály

1. Gyümölcsök, zöldségek, rizs, bab, fogyasztása.
2. Az évszaknak megfelelő friss élelmiszereket részesíti előnyben. Hiszen a primőr áru több vegyszermaradványt tartalmazhat, ráadásul igen drágán szerezhető be.
3. Az ételek elkészítése során minden egyéb zsiradék - beleértve a vajat és a margarint is - olívaolajjal kell helyettesíteni.
4. Zsírszegény joghurt napi étrendbe, mérsékelt mennyiségben.
5. Hetente kétszer hal és egyszer szárnyas.
6. Vörös húsok fogyasztása csupán havonta néhány alkalommal ajánlatos, 340-450 gramm mennyiségben.
7. Az elfogyasztott zsír az összenergia 25-35 százaléka legyen (ebből a telített zsír lehetőleg ne legyen több 7-8 százaléknál).
8. A napi desszert elsősorban friss gyümölcs.
9. A rendszeres testmozgás nagyon fontos az ideális testsúly mielőbbi elérésének és a jó közérzet kialakításának érdekében.
10. Mérsékelt mennyiségben ajánlott az étkezés közbeni borfogyasztás: a férfiaknak napi 1-2 pohár, a nőknek 1 pohár javasolt.


Testmozgás

A testmozgás intenzitásának növelése igen fontos! A fent említett tápanyagok kihagyásával megakadályozhatjuk a zsírsejtek megkötését és az anyagcsere is hatékonyabban. A salakanyag távozik a szervezetből, az izmok állapota javul, ehhez viszont kalória bevitelre van szükség, hogy a szükséges energiát biztosítsuk a testnek. Ha mód van rá, érdemes egy táplálkozási tanácsadóval (dietetikus) és egy személyi edzővel konzultálni a kezelést megelőzően.
Amit ajánlunk mindenkinek, napi 30perc, legkevesebb séta/gyaloglást végezzen a kezelés ideje alatt!
Kezelés gyakorisága
A kavitációs kezelések között, optimális esetben, adott testrésznél 5-10 napot célszerű kihagyni, hogy a szervezetnek legyen ideje a salakanyagot kiválasztani és kitisztítani a keringéssel.
Masszázs a kezelés során
A kezelést követően akár azonnal mindenképpen javasolunk egy drenáló masszázst, melyet az 5-10 nap letelte, vagy az újabb kezelést követően ismételhetünk! A masszázs nagyban növeli és elősegíti a szervezetbe a kezelés során bekerülő salakanyag keringetését, és távozását.
Egyéb kiegészítők
A keringést javító termékek a kezelést követő orvos beleegyezése mellett javasolt, például vérbőséget okozó krém használata, vagy mezoterápiás kezelés.


A kezelésről

A páciens tájékoztatását és a méréseket követően elindulhat a kezelés. Érdemes egyszerre egy konkrét területet kezeltetni, ki kell választani mely testtájék kezelése legyen első fázisként. Az időtartam felbontható zsírbontásra és feszesítésre, de maximálisan egyszerre 60perc engedélyezett.
Az ultrahangos zsírbontás kezelés ideje alatt egy magas hangot hall a páciens a fülben, mely zene hallgatása közben abszolút elviselhető. Az ultrahangnak semmilyen egyéb mellékhatása nincsen, a hang hallása a csontok hangvezetése miatt történik. A kezelés során a kezelőfejek különböző felszínűek, ezért megfelelő mélységű hatékonyságra cserélődik felhasználásuk. A kezelés a kézhez méretezett kezelőfejekkel történik az adott területen, enyhe körkörös masszázzsal, mely során kellemes melegséget lehet érezni. A megfelelő mozgatáshoz ultrahang zselét használunk, mely megkönnyíti a kezelőfej járását a száraz bőrfelületen.
A kezelés végeztével a páciens nyugodtan távozhat, bármilyen mellékhatás nélkül!


Fontos!

 • 30perc mozgás /nap
 • 2,5-3 liter folyadék bevitel / nap
 • cukor és szénhidrát mentes étkezés

(ne egyen sok édességfélét, zsírosat, vagy sok kenyérfélét-tésztafélét, többször egyen kisebb adagokat, és estefele már ne fogyasszon)

 

disz