FELKARPLASZTIKA

disz

A Wittmann Plasztikai Sebészet operatív felkarplasztikája alkalmas a zavaró, felesleges, lógó bőr- és zsírfelesleg eltávolítására, valamint a maradék bőr megfeszítésére. A bőr rugalmasságának elvesztése által okozott megereszkedést a lerakódott zsír eltávolításával lehet kombinálni.


Felkarplasztika előtti teendők

felkarplasztikaHa Ön belföldön él, javasoljuk hogy kérjen időpontot egy személyes konzultációra, mely alkalmával megvizsgálhatja az orvos, és személyesen elmondhatja, hogy Ön mit szeretne, megbeszélhetnek minden részletet.
Amennyiben nincsen lehetősége erre, külföldi, vagy távol lakik, ez esetben azt kérjük, hogy értékelhető minőségű fotót küldjön magáról, a felkar esetében mindkét oldalról és elölről, körülbelül egy méter távolságból. Ezeket email-ben várjuk, és ez alapján már közelebbi, személyes hozzászólást tud tenni az orvos. Természetesen minden adatot bizalmasan kezelünk és kizárólag a klinika használja fel. A távolságot legyőzve így írásban vagy telefonon is meg tudjuk beszélni a részleteket. A műtét idejére pedig csak a kért orvosi dokumentumokat kell hozni a vizsgálatok után.

Kérjük, a beavatkozás előtt 14 nappal szüntesse be a dohányzást. Nem elégséges a megszokott cigaretta mennyiség csökkentése! Az operáció kimenetel nagyban függhet attól, hogy vajon véralvadásgátló gyógyszereket szed ( pld.: Marcumar®, Aspirin®), ezért az orvos utasítása szertint függessze fel, vagy lehetséges hogy más, helyettesítő gyógyszerekkel pótolni kell azt.


Felkarplasztikához beszerzendő Dokumentumok:

Rutin Labor eredmény (a műtét időpontja előtt 2-3 hétnél nem korábbi)

 • vérkép: HTC, HGB, VVT, FVS, TCT
 • ionok: Na, K
 • májfunkció: Se-Bi, GOT, GPT, LDH, Gamma-GT, ALP
 • vese funkció: CN, Creatinin
 • vércukor
 • Prothrombin, INR
 • EKG

Továbbá:

 • Csökkentse minimálisra a nikotin és alkoholfogyasztást.
 • A műtét előtt legalább 14 nappal kerülje aszpirin, vagy ehhez hasonló gyógyszer szedését.
 • Ha Ön rendszeres gyógyszerszedő, akkor beszélje meg műtőorvosával azok beszedését, ill. esetleges elhagyását.
 • 6 órával a műtét előtt semmit nem szabad enni (rágógumi, bonbon sem) és inni, valamint dohányozni.
 • Kontaktlencsét, kivehető fogakat, gyűrűket, ékszereket (piercinget is) el kell távolítani, sminket lemosni.
 • A műtét nem végezhető el a havi menses ideje alatt.


A felkarplasztika operációja

Az eljárást altatásban (általános érzéstelenítés), vagy helyi érzéstelenítésben (local) végzik, vagy ezek kombinációjában, egy bódításban.

Felesleges bőr és zsírmennyiség a kar belső feléről lesz eltávolítva, így az operáció alatt keletkezett heg belülre esik, így azt könnyű ruha alá elrejteni. A lehetséges metszésvonalakat az orvos a egy képen előre berajzolhatja.

A felkarplasztika során a felesleges bőr eltávolításához egy metszést kell ejteni a hónaljban, amely metszésvezetés függ az Ön testtípúsától illetve a feleslegek méreteitől. Az orvos megbeszéli Önnel az elölrelátható metszésvonalat.
A sebbe a bevarrás előtt egy drain-t vezetnek, mely az első napon a felesleges vért illetve sebváladékot elvezeti az adott területről. A karra kompresszió hatású kötést alkalmaznak, hogy csökkentsék a duzzanat és a fájdalom lehetőségét.


Kockázatok és mellékhatások a felkarplasztika során

A felkarplasztika műtét során Kisebb bevérzések 2-6 hét után maguktól felszívódnak. Erősebb vérzések illetve bevérzések operatív helyreállítása az ilyen beavatkozásoknál ritkán fordul elő. Egy zsírszívással kombinált felkarplasztika több vérveszteséggel járhat a hosszabb idő miatt az operáció alatt és utána.
A felkarplasztika utáni első nap érezni fogja a húzódást, mely a felesleges szövet és zsír kivételével a gyógyulás első folyamatának számít. Ilyenkor jellemző lehet a feszültség és a fájdalom érzete, mely azonban egy-két napon belül hamarosan csökken, majd 4-6 hét után áll vissza a normál állapot. A sebváladék elvezető drain-t (csövet) a műtét után vagy az azt követő napon távolítják el. A helyi fertőzések ritkák.


A felkarplasztika operáció eredménye

A felkarplasztika operáció végleges eredménye és annak stabilitása nemcsak a beavatkozástól illetve az utókezelés és a páciens saját viselkedésétől, hanem az Ön általános egészségi állapotától, a bőr állapotától, a kora és súlya, valamint a hormonális hatásoktól is függenek.

Kérjük lehetőség szerint ne tegyen felesleges mozdulatokat, melyek nyomást, húzódást vagy egyéb dolgot a seb és környékére gyakorolnának. Kis sebtapaszok, melyek a seben vizszintesen helyezkednek el nyugtathatják és elősegíthetik a gyors és szép gyógyulást. Az orvos el fogja mondani, hogy a kompressziós kötést mennyi ideig kell hordani, általában körülbelül 6-8 hét jellemző, mely idő alatt semmilyen sporttevékenységet nem végezhet.

 

disz